Drobenkový koláč s lesním ovocem

Tento koláč celkem připomíná cheesecake. Je v něm spousta tvarohové náplně a i přesto je bez lakózy 🙂

Na 1 koláč dělaný v klasické dortové formě potřebujete:

Na těsto

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1⁄2 hrnku moučkového cukru
  • 100 g másla (používám DeLacto bezlaktózové máslo)
  • 1⁄2 sáčku kypřícího prášku do pečiva

Na náplň

  • 500 g měkkého tvarohu (dvě vaničky – používám Minus L bez laktózy)
  • 1 kelímek zakysané smetany (používám bezlaktózovou od Madety)
  • 200 ml mléka (používám bezlaktózové polotučné od Meggle)
  • 1⁄2 hrnku moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru – 20 g
  • 1 sáček vanilkového pudingového prášku
  • 200 g směsi lesního ovoce (může být mražená)

POSTUP

Nejprve si předehřejte troubu na 180°. Vyložte si dortovou formu pečícím papírem. Do mísy přidejte na kousky nakrájené máslo, cukr, mouku a kypřící prášek do pečiva. Nyní vytvořte drobenku za pomoci rukou – rozdrolte všechny ingredience a snažte se, aby v drobence nezbyly větší kousky. Až budete mít drobenku hotovou, zhruba tři čtvrtiny jí nasypte na dno formy.

 

 

 

Nyní vytvoříte náplň smícháním všech výše uvedených surovin. Raději ochutnejte a případně přidejte více cukru. Hotovou náplň natřete na drobenku ve formě a poté posypte vrch zbytkem drobenky. Pečte zhruba 45 minut. Koláč je hotový, jakmile je nahoře světle zlatá barva.

 

 

 

 

A je hotovo! Ochutnejte ještě teplý! A po vychladnutí uchovávejte v ledničce.

 

 

 

DOBROU CHUŤ!

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.